Ostaje u Zenici
17

Fenan Salčinović produžio ugovor s Čelikom

Klix.ba
Fenan Salčinović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Fenan Salčinović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Bh. nogometaš Fenan Salčinović ostat će član zeničkog Čelika, potvrđeno je na zvaničnoj internet-stranici kluba.

Salčinović je danas produžio vjernost Čeliku potpisasvši novi dvogodišnji ugovor. Iako je u ljetnom prelaznom roku imao mnogo ponuda od drugih bh. klubova, Fenan je ponovo izabrao svoj matični klub.

”Kako god razmislim, ipak je ovo moj klub i moj grad. Mene ovdje ljudi zaista vole i ja volim svoj klub i svoj grad. Nisam ja u nekim godinama da sam baš spreman ići u neke nove sredine i navikavati se, ovdje sam u svom, na svom. Nadam se skorom ozdravljenju kluba i boljim danima za Čelik. Ako je cilj uprave ostanak u ligi, učinit ćemo sve da na kraju sezone taj cilj bude ispunjen. Mahmutović je sigurno veliko pojačanje za ovaj klub, napadač koji svakoj ekipi može napraviti probleme i dati gol. S njim u napadu, mi ćemo imati jednu ozbiljnu ekipu koja će moći parirati svima, pogotovo na Bilinom Polju”, izjavio je Salčinović.

Ostanak u Čeliku ovog 30-godišnjeg napadača će svakako mnogo značiti timu Kemala Hafizovića, jer je mladoj ekipi Zeničana definitivno potreban jedan iskusan igrač.

Ovaj nogometaš ujedno je bio posljednji koji je ovog ljeta potpisao za Čelik, jer je klub riješio igračku križaljku i kompletirao ekipu za narednu sezonu.

Fenan Salčinović će, kao i Aidin Mahmutović, svoju prvu utakmicu u novoj sezoni za Čelik odigrati u 3. kolu protiv Širokog Brijega.