Teško mu palo
33

Felix surovo iskren: Plakao sam u toaletu jer su me igrači u svlačionici ogovarali

K. H.
Joao Felix (Foto: EPA-EFE)
Joao Felix (Foto: EPA-EFE)
Najskuplji mladi nogometaš svijeta, napadač Atletico Madrida Joao Felix, otkrio je u izjavi za portugalske medije nekoliko zanimljivih stvari iz prošlosti koje je preživio te je dodao da se jednog dana želi vratiti u Benficu.

Felix je na pitanje o pritisku rekao da se tokom čitave karijere nosi s velikim pritiskom i da ovo što trenutno osjeća u Atletico Madridu nije ništa novo, a otkrio je i vrlo zanimljivu stvar vezanu za period kada je igrao u Benfici i kada su ga pojedini igrači ogovarali u svlačionici.

"Imam ugovor s Atleticom do 2026. godine, a moj plan je da se jednog dana vratim u Benficu i da ostavim pravi trag. Osjećao sam pritisak u Benfici, a olakšanje je došlo tek nakon što sam postigao hat-trick protiv Eintrachta u Frankfurtu. Dva dana ranije sam čuo neke komentare saigrača u svlačionici koji su me pogodili. Otišao sam u toalet i plakao, a onda su me ta tri pogotka oslobodila", prisjeća se Felix.

Felix je rekao da mu je najdraži pogodak u karijeri gol protiv Porta iz marta 2019. godine, što je bila njegova osveta svim ljudima koji su ga kritikovali nakon što je sa 16 godina prešao iz Porta u Benficu.

"Nije mi bilo lako kada sam kao 16-godišnjak prešao iz Porta u Benficu. Bilo je tu mnogo ogovaranja među kolegama i pljuvanja na društvenim mrežama, ali kada sam im u martu prošle godine zabio pogodak u gostima, slavio sam arogantno gledajući ih sve u lice. To je bio moj trenutak osvete", otkrio je Felix.

Felix je za Atletico Madrid odigrao 15 utakmica ove sezone i postigao je samo dva pogotka, dok je za Benficu odigrao 43 utakmice i postigao čak 20 golova.