Nogomet
0

Felipe Melo u Juventusu za 21 milion i Marchionnija

Totalsport
Sky Sport Italia objavio je vijest da je transfer brazilskoga veznog nogometaša Felipea Mela iz Fiorentine u Juventus na koncu ipak dogovoren. Potvrda se iz obaju klubova očekuje uskoro.

Zasad ju je potvrdio Bruno Carpeggiani, menadžer Juventusova veznjaka Marca Marchionnija (29), koji bi trebao preseliti u klub iz Firence uz još 21 milion eura odštete za standardnoga brazilskog reprezentativca Fiorentine Felipea Mela. Time bi se ispunili uvjeti klauzule nedavno produženog ugovora Brazilca i firentinskog kluba, u kojem je precizirano da Melo može napustiti klub s Artemio Franchi stadiona samo za odštetu ne manju od 25 miliona eura.

Talijanski Sky Sport također piše da će 26-godišnji Brazilac potpisati petogodišnji ugovor te da će po godini zarađivati 2.6 miliona eura.

Veznjaka koji je ugodno iznenadio igrama na Kupu konfederacija u Južnoafričkoj Republici brazilski je predsjednik Lula nazvao igračkim nasljednikom Carlosa Dunge. Dunga je bio kapetan i lider reprezentacije koja je 1994. godine osvojila naslov svjetskih prvaka u SAD-u.

Osim sličnosti u stilu, dvojica se mogu usporediti i po tome što su se po dolasku iz Brazila afirmirali u Fiorentini. Dunga je s firentinskim sastavom igrao finale Kupa UEFA-e 1990. godine.