Iskusni Brazilac
2

Felipe Melo se žestoko obrušio na Kyliana Mbappea: On je potpuni idiot, ne može sr*ti po našem nogometu

E. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nogometaš Fluminensea Felipe Melo oštro je kritikovao francuskog reprezentativca Kyliana Mbappea koji trenutno brani boje Paris Saint Germaina.

Žestoko se obrušio na jednog od najboljih nogometaša svijeta te je istakao da je on poptuni idiot kao i da nema nikakvo pravo pričati o južnoameričkom nogometu.

"Kylian Mbappe je potpuni idiot. Postigao je tri gola u finalu Svjetskog prvenstva, ali je Argentina osvojila titulu prvaka svijeta", rekao je Melo te dodao:

"Ne može sr*ti po južnoameričkom nogometu. Osvojiće tri ili četiri Zlatne lopte, ali mora naučiti da se ponaša. Dolaze mnogi ljudi iz Evrope da gledaju nogometaše u Južnoj Americi, a ne samo Francuzi. Srećom, nisam imao priliku da igram protiv njega, ne znam je li to sreća za mene ili za njega".

Inače, Melo je reagovao na izjavu Mbappea od ranije kada je loše govorio o južnoameričkom nogometu te rekao da je on iza evropskog.

"Prednost Evropljana je to što igraju vrhunske utakmice sve vrijeme pa i u Ligi nacija. Kada dođemo na Mundijal, mi smo spremni dok Brazil ili Argentina nemaju takav nivo utakmica u Južnoj Americi. Njihov nogomet nije toliko napredovao kao evropski. Zato Evropljani uvijek igraju u finalima Mundijala", rekao je Mbappe nedavno i izazvao bijes brazilskog nogometaša.

Ovaj 40-godišnjak je trenutno član Fluminensea sa kojim je osvojio Copa Libertadores prethodnog vikenda, a ove sezone je odigrao 43 utakmice za brazilski sastav i postigao tri gola.

U karijeri je igrao za Flamengo, Cruzeiro, Gremio, Mallorcu, Racing Santander, Almeriju, Fiorentinu, Juventus, Galatasaray, Inter, Palmeiras te Fluminense.

Za reprezentaciju Brazila je odigrao 22 utakmice i postigao dva pogotka.