Veliki prijatelji
70

Feđu Dudića pogodila smrt sekretara Travnika Smaila Hodžića: Bio si mi kao član porodice

H. H.
Feđa Dudić i Smail Hodžić (Foto: Facebook)
Feđa Dudić i Smail Hodžić (Foto: Facebook)
Dugogodišnji generalni sekretar NK Travnik Smail Hodžić Smajo preminuo je danas u 64. godini života, a ta vijest je pogodila i trenera Veleža Feđu Dudića koji se emotivnom porukom oprostio od dugogodišnjeg prijatelja.

Dudić je legenda kluba s Pirote gdje je godinama bio udarna igla i dobro je poznavao Hodžića koji je bio cijenjen sportski radnik.

"Dobri moj Smaile, otišao si na bolji svijet, ali iz mog srca i sjećanja nećeš nikada. Bio si mi više od prijatelja, kao član porodice. Dijelili smo i dobro i zlo, zajedno bili u pobjedama i porazima. Izgubio sam velikog druga, ali sam bogat za puno lijepih stvari i trenutaka koje sam naučio od tebe i koje smo zajedno proveli. Svaka moja pobjeda je bila i tvoja. Znaj da tvoji Mimo, Azra i Aida nisu ostali sami. Dok smo mi tvoji prijatelji živi, imat će uvijek na koga da se oslone", napisao je Feđa Dudić na Facebooku.

Dudić je u svojoj karijeri između ostalog nastupao za Travnik, Željezničar, Sarajevo, Varaždin, Gošk Gabelu, Novi Pazar, Slaviju i Zvijezdu. Kao član Travnika bio je najbolji strijelac Premijer lige 2010. godine, a prema zvaničnim podacima u Premijer ligi je upisao 145 nastupa uz 47 pogodaka i 11 asistencija.