Najavio velike stvari
271

Feđa Dudić prepun samopouzdanja pred novinarima: Trenutno je lijepo biti član FK Sarajevo

K. H.
Feđa Dudić (Foto: T. S./Klix.ba)
Feđa Dudić (Foto: T. S./Klix.ba)
Trener Sarajeva Feđa Dudić najavio je sutrašnju utakmicu 3. kola nogometne Premijer lige BiH protiv Sloge Merdian rekavši kako se njegov tim nijednog trenutka neće opustiti i da ih na najvećem bh. stadionu zanima isključivo pobjeda i osvajanje tri boda.

Sarajevo je u prvoj utakmici nove sezone pobijedilo Borac u Bosanskom Novom rezultatom 3:1, što je ujedno bio i debi za trenera Feđu Dudića, a sada ih očekuje duel protiv novajlije u društvu najboljih i tima koji je u prva dva kola osvojio četiri boda. Prvo su remizirali protiv Borca rezultatom 2:2, a onda su ubjedljivo pobijedili Leotar sa 4:0.

Sarajevo je u prvom kolu slavilo protiv Borca rezultatom 3:1 (Foto: T. S./Klix.ba)
Sarajevo je u prvom kolu slavilo protiv Borca rezultatom 3:1 (Foto: T. S./Klix.ba)

S tim u vezi, Dudić je konferenciju za medije počeo čestitkom za ovaj tim, a onda je najavio šta očekuje od svojih izabranika.

"Želio bih čestitati Slogi na ulasku u Premijer ligu BiH, a u prva dva kola su pokazali da neće biti prolaznici i da su zaslužili to mjesto. Radujem se našoj utakmici, a što se tiče nas, ovo je period kada je lijepo biti uposlenik FK Sarajevo i lijepo je biti navijač ovog kluba i ta neka pozitivna atmosfera se vidi, kada se prođe gradom i na treningu... Sve je na dobrom nivou, dosta dobrih stvari se napravilo u ovih mjesec dana, ljudi su to prepoznali i drago mi je zbog toga. Međutim, mi smo čvrsto na zemlji, napravili smo analizu protiv Borca i koliko je bilo dobrih stvari, toliko je bilo i loših. Pokušat ćemo to ispraviti, a od utorka smo se okrenuli ekipi Sloge koja ima dobrih pojedinaca, posebno prema naprijed", rekao je Dudić na početku.

Nakon toga, Dudić je rekao da je igrački kadar Bordo tima sve snažniji i ono što posebno može radovati navijače, najbolji igrač kluba Daniel Avramovski vratio se treninzima i ekipa će biti snažnija za njegove usluge.

"Igrači su upoznati o svemu što se tiče ekipe Sloge, a uvijek je problem bio kada se nakon jedne dobre pobjede igrači opuste. Ja vam sigurno mogu reći da to kod nas neće biti problem i očekujem da maksimalno uđemo u ovaj meč. Naš cilj je tri boda i od toga nećemo odustati. Što se tiče igračkog kadra, vraća se kapiten Suljić, Aničić će biti u rotaciji, Salčin je počeo trenirati i ono što najviše raduje i navijače i sve, Avramovski je u trenažnom procesu i ako danas prođe trening kako treba, bit će među 20 igrača u zapisniku i trebao bi dobiti minutažu", rekao je Dudić i nastavio:

"Volio bih da nam navijači svojim dolaskom pokažu koliko su zadovoljni s ovim što radimo, da li smo na dobrom putu i to će nam biti najbolji pokazatelj koliko ispravno radimo. Ovim putem ih još jednom pozivam da nas podrže, a ja im obećavam da ih sigurno nećemo razočarati."

Medijima se nakon toga obratio i kapiten Sarajeva Asmir Suljić.

Suljić: Mi smo fokusirani samo na sebe (Foto: T. S./Klix.ba)
Suljić: Mi smo fokusirani samo na sebe (Foto: T. S./Klix.ba)

"Kao što je šef rekao, očekuje nas utakmica protiv Sloge koja je novi premijerligaš i koja je pokazala da posjeduje kvalitet. Mi smo fokusirani samo na sebe, ovu utakmicu protiv Borca smo otvorili na najbolji mogući način, svaka utakmica nam je bitna i sutra protiv Sloge moramo potvrditi sve. Spremni smo maksimalno, a kao što je šef rekao, još neki igrači su se vratili, konkurencija je sve bolja i bolja i mislim da je šef na slatkim mukama koga će staviti u prvu postavu. Trebamo istaći tu pozitivnu atmosferu koja je od početka tu, možda i najbolja od kada sam ja tu, a nadam se da ćemo to zadržati i da ćemo zabilježiti novu pobjedu i osvojiti nova tri boda. Pozivam navijače da dođu u što je moguće većem broju, potrebna nam je podrška i trebamo nastaviti rasti iz dana u dan", rekao je Suljić.

Meč između Sarajeva i Sloge igra se na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase" u subotu 30. jula s početkom u 21 sat.