Trener Veleža
113

Feđa Dudić: Na Grbavici očekujemo dobru atmosferu

Klix.ba
U 19. kolu BH Telecom Premijer lige BiH Velež gostuje na Grbavici kod Željezničara. Tim povodom održana je press konferencija Rođenih na kojoj su se medijima obratili šef stručnog štaba Feđa Dudić i golman Adnan Bobić.

Dudić je kazao kako je gostovanje na Grbavici šlag na tortu, da u dobrom raspoloženju dočekuju utakmicu i jedni i drugi.

"Željezničar je na prvom mjestu, mislim da su najviše pokazali. Dolazimo nakon pobjede u Bijeljini koja nam je bila jako važna i ako uzmemo našu polusezonu izdvojio bih dvije utakmice gdje smo najbolje odigrali, to su Tuzla City i upravo Željezničar. Želio bih da ponovimo isto tako dobru utakmicu na Grbavici, što ne sumnjam da će biti tako, momci su dobro radili i u dobrom raspoloženju očekujemo utakmicu. Mislim da za kraj treba da obradujemo naše navijače", rekao je Dudić.

Dodao je kako Velež ima malih problema kada je u pitanju igrački kadar.

"Bez Zeljkovića smo ostali cijelu sezonu. Osmić je dobio crveni karton u Bijeljini. Imamo problema sa Urdinovim i Dariom, vidjet ćemo ko će krenuti sa nama na put. Imamo još današnji trening pa ćemo vidjeti putnike za Sarajevo", istakao je Dudić.

Tradicija je na strani Željezničara. Velež je posljednji put pobijedio na Grbavici 1988. godine.

"Tradicije su tu da se ruše. Nadam se da ćemo mi biti ti koji će srušiti tu dugu tradiciju. Još me je više fascinirala tradicija od osamostaljenja države, da je 20 utakmica na Grbavici 19 završeno pobjedom, a samo jedan put se ostalo neporaženo. To mi je fascinantnije", izjavio je trener.

Golman Rođenih, Adnan Bobić, koji je u Želji proveo godinu dana kazao je kako je Željezničar u dosadašnjem dijelu prvenstva najviše pokazao.

"Ali isto tako smo i mi pokazali da protiv najboljih ekipa u državi igramo najbolje. Ne idemo gore sa bijelom zastavom, idemo da se suprotstavimo Željezničaru, da damo svoj maksimum i ostvarimo što bolji rezultat", poručio je Bobić.

Utakmica je na rasporedu u subotu 6. decembra na stadionu Grbavica s početkom od 16 sati.