Nastup na tri GS
6

Federer: Povratkom Murrayja i Đokovića će biti teško osvojiti turnir

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Švicarski teniser Roger Federer potvrdio je da će sljedeće sezone sigurno igrati na Australian Openu, Wimbledonu i US Openu, a da će nastupi na ostalim turnirima zavisiti od toga da li će biti maksimalno spreman.

Federer smatra da će sljedeća godina biti puno teža za osvajanje turnira iz razloga što se na teren vraćaju igrači koji su zbog povreda u 2017. godini propustili veći dio sezone.

"Sljedeće godine neću imati priliku da doživim iste emocije kao u 2017. godini. Možda neće biti toliko dobrog, ali tokom svih ovih godina uspio sam iznenaditi sebe. Povratak Đokovića, Murrayja, Wawrinke, Raonića i Nishikorija vjerovatno znači da ću osvojiti manje turnira", kazao je Federer.

Također je dodao da je njegov cilj igranje još nekoliko godina na vrhunskom nivou te da je plan za sljedeću sezonu sigurno učešće na tri Grand slam turnira.

"Sve je otvoreno kada je riječ o planu mog treniranja. Cilj mi je da igram još nekoliko godina, iako sigurno nije riječ o deceniji. Australian Open, Wimbledon i US Open su realni ciljevi za sljedeću godinu, a između tih turnira ću odlučiti za koji ću biti stopostotno spreman za igranje", kazao je jedan od najboljih tenisera svih vremena.