Nema stida
21

Federer podržao Kyrgiosov pokušaj servisa "iz ruke" koji je probao protiv Nadala

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Švicarski teniser Roger Federer pružio je podršku Nicku Kyrgiosu zbog pokušaja da servisom iz ruke iznenadi Rafaela Nadala u meču koji je nedavno odigran na ATP turniru u meksičkom Acapulcu.

Australski teniser Nick Kyrgios (72. ATP) plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u meksičkom Acapulcu nakon što je iznenađujuće savladao Španca Rafaela Nadala (2. ATP). Nakon više od tri sata igre Kyrgios je pobijedio 2:1, po setovima 3:6, 7:6, 7:6.

U pomenutom meču Kyrgios je servisom iz ruke pokušao iznenaditi Nadala, a Federer smatra da u tome nema ništa pogrešno, posebno ako teniseru uspije takav pokušaj.

"To je, vjerujem, dobra taktička zamisao, posebno ako je vaš protivnik daleko od osnovne linije, a u tom slučaju, ne trebate se stiditi oprobati servis iz ruke. Što da ne?", zapitao se Federer.

Nadal je bio razočaran ponašanjem Kyrgiosa nakon meča te je rekao da on ne poštuje ni publiku, ni rivale, a ni sam sebe.

"Nick je igrač nestvarnog talenta, trebalo bi da se bori za Grand Slam titule i 1. mjesto ATP liste. Međutim, on ne poštuje dovoljno ni publiku, ni svoje rivale pa ni sebe na kraju", poručio je Nadal.