Pobjeda u gostima
167

FC Centar ZAMM mC visokim rezultatom slavio protiv ekipe Beli anđeo

N. K.
FC Centar ZAMM mC
FC Centar ZAMM mC
Iako je domaćin KMF Beli anđeo već u petoj minuti postigao vodeći pogodak, ispostavit će se, bila je to i jedina lopta koju golman Sarajlija Fadil Seferović nije uspio odbraniti, a konačan rezultat glasio je visokih 1:7.

FC Centar ZAMM mC do poravnanja stiže golom Ibrahima Hršumovića u desetoj minuti, za vodstvo 1:2 pogađa kapiten Amel Handžić, a minut prije kraja prvog poluvremena prednost za 1:3 povećava dobro raspoloženi Hršumović.

Kao i u prvom dijelu utakmice i u drugom poluvremenu igra KMF Beli anđeo bila je bazirana na pet igrača u polju, po čemu je ekipa iz Brčkog dobro poznata. Međutim, taktika sve ili ništa ovaj put bila je bezuspješna.

"Iako rezultat možda govori da smo lagano stigli do pobjede, zapravo, nije bilo tako lako. Domaća ekipa je veoma neugodna sa svojom prepoznatljivom igrom igrač-golman. Uz mnogo truda uspjeli smo odgovoriti na njihovu igru, upisati zasluženu pobjedu i prve bodove u ovoj sezoni. Hvala domaćinima na fer i korektnoj igri, a mi se već okrećemo sljedećoj utakmici u kojoj dočekujemo Zrinjski i nadam se osvajamo nove bodove pred domaćom publikom", kaže Hršumović.

Do sudijskog zvižduka u Brčkom kapiten Handžić postiže još dva pogotka u 34. i 37. minuti. Samo nekoliko sekundi kasnije loptu u gol šalje Emir Omerhodžić, dok konačan rezulrat 1:7 postavlja Nedžad Hodžić.

Za Beli Anđeo igrali su Ružičić, Zarić, Đokić, Marinković, Pavić, Odžaklić, Jovanović, Miljković, Arnautović i Novaković.

Centar je igrao u sastavu: Seferović, Mujezinović, Handžić, N. Hodžić, Đuderija, Šahman, Mršo, Ždralović, J. Hodžić, Jusić, Hršumović, Džemić, Mašić i Omerhodžić.

U utakmici trećeg kola Premijer futsal lige BiH, koja će biti odigrana idućeg vikenda, Sarajlijama u goste stiže mostarski Zrinjski.