Nekada sarađivali
5

Fàbregas i Guardiola ne pričaju osam godina: Ne znam da li je razočarenje obostrano

K. H.
Cesc Fàbregas (Foto: EPA-EFE)
Cesc Fàbregas (Foto: EPA-EFE)
Bivši nogometaš Arsenala, Barcelone i Chelseaja, a danas igrač Monaca - Cesc Fàbregas, kazao je u intervjuu za španske medije da već osam godina ne razgovara sa bivšim trenerom Pepom Guardiolom, odnosno da nemaju nikakvu komunikaciju.

"Nemam nikakav odnos sa Guardiolom. Takve se stvari dešavaju i ne volim pričati o tome. Ne znam da li je razočarenje obostrano", rekao je Fabregas, a kako se vjeruje da je razlog takvog odnosa činjenica da je iz Barcelone otišao u Chelsea koji je trenirao Jose Mourinho, imao je dodatni komentar:

"Nisam izdajnik ako sam otišao kod Mourinha u Chelsea, mislio sam na sebe i dopao mi se projekat s njim. Danas Josea smatram prijateljem i u odličnom smo odnosu."

Fabregas je također dodao da iz današnje perspektive puno više cijeni ono što je uradio u Barceloni, nego u vrijeme kada je odlazio iz kluba.

Ovaj španski nogometaš je kao dječak postao član Omladinske škole Arsenala, a debi u prvom timu imao je 2003. godine pod vodstvom Arsenea Wengera.

Do 2011. godine je postao kapiten Topnika, kao vođa tima nije osvojio titulu prvaka i nakon nekoliko neuspješnih pokušaja odlučio se vratiti u Barcelonu gdje je napravio prve korake i tu se zadržao do 2014. godine, kada je napravio pomenuti transfer u Chelsea, što je također razočaralo i navijače Arsenala.

Danas igra u Monacu, a ove sezone je ukupno odigrao sedam utakmica.