Loš teren Pod Borićima
37

Favorizovani Zrinjski se namučio u Bihaću, Hrvanović riješio pitanje pobjednika

N. M.
Arhiv (Foto: HŠK Zrinjski Mostar)
Arhiv (Foto: HŠK Zrinjski Mostar)
Nogometaši Zrinjskog savladali su u prvom meču četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine ekipu Jedinstva u Bihaću rezultatom 1:0.

Utakmica je odigrana na izuzetno lošem travnjaku stadiona Pod Borićima, a prvaci Bosne i Hercegovine su do pobjede nad federalnim prvoligašem stigli uz dosta problema.

Imao je Zrinjski blagu inicijativu od početka, ali teško je stvarao prave šanse jer je bilo gotovo nemoguće kontrolisati loptu na teškom terenu.

Finiš poluvremena obilježio je veliki broj prekida, a u 41. minuti je Jedinstvo bilo blizu vodstva, no šut jednog igrača ide pored stative.

Do vodstva Zrinjski dolazi u 44. minuti preko Aldina Hrvanovića, koji se najbolje snašao u gužvi nakon ubačaja iz kornera.

Nedugo nakon toga Nardin Mulahusejnović pogađa prečku, a nastavak donosi probleme za Zrinjski.

Dosuđen je penal za Jedinstvo u 56. minuti, ali Karačić na povratničkom debiju u dresu Zrinjskog brani udarac Imamagića. Inače, najstrožiju kaznu je skrivio Damir Zlomislić.

U finišu meča vidjeli smo grubu igru pa je Franko Sabljić jednim oštrim startom povrijedio domaćeg nogometaša, ali se provukao samo sa žutim kartonom.

Do kraja je ostalo 1:0 i Zrinjski se kući vraća s prednošću uoči revanša koji je za 14 dana Pod Bijelim brijegom.

Rezultat i strijelac:

Jedinstvo - Zrinjski 0:1 (Hrvanović 44')