Nogomet
4

Fatić, Stjepanović i Kostić dogovorili nastavak saradnje sa Slobodom

Klix.ba
Foto: FK Sloboda
Foto: FK Sloboda
Novi Upravni odbor FK Sloboda, koji je prije nekoliko dana izabran na vanredno održanoj sjednici Skupštine kluba, obavio je razgovor za četvoricom fudbalera u vezi produženja ugovora i njihovog daljnjeg angažmana u klubu, saopćeno je iz Slobode.

Predsjednik UO FK Sloboda Senad Mujkanović te članovi UO Mensur Alić i Nermin Čolić uz prisustvo sportskog direktora Denisa karića, šefa stručnog štaba Vlade Jagodića, sekretara Ekrema Ibrića i pravnika Dine Kikanovića obavili su razgovor sa četvoricom fudbalera FK Sloboda u vezi sa njihovim budućim statusom.

Nastavak saradnje dogovoren je sa Ivanom Fatićem za kojeg je trener Vlado Jagodić kazao kako od njega tek očekuje pravu formu i prave partije na terenu. Fatić se tako našao na spisku trenera Jagodića među igračima koji se očekuju na prozivci 10. januara naredne godine kada i zvanično počinju pripreme za nastavak sezone. Nemanja Stjepanović dres Slobode će nositi i još godinu i pol dana dok je sa Ivanom Kostićem saradnja produžena za još godinu dana.

Produžetak saradnje ponuđen je i Mladenu Veselinoviću koji trenutno ima aktuelnu ponudu iz Turske, međutim ukoliko ne dođe do realizacije tog transfera najvjerovatnije ostaje i dalje fudbaler Slobode. Sve bi trebalo biti poznato u narednih nekoliko dana odnosno do 24. decembra kada Vlado Jagodić želi znati tačno na koje fudbalere od postojećeg igračkog kadra može da računa.

Također, predsjednik kluba Senad Mujkanović i članovi UO Čolić i Alić kazali su tokom pregovora kako je cilj Slobode plasman u Evropu. Ukoliko Sloboda izbori plasman u Evropu UO FK Sloboda dao je čvrsto obećanje igračima da će biti dodatno nagrađeni za taj rezultat. Naredna "runda" pregovora sa ostatkom tima očekuje se sutra kada će biti poznat status i ostalih fudbalera.