Liga nacija
31

Faruk Hadžibegić s Crnom Gorom slavio na Kipru, Englezi do trijumfa u 91. minuti

N. K.
Faruk Hadžibegić (Foto: EPA-EFE)
Faruk Hadžibegić (Foto: EPA-EFE)
Reprezentacija Crne Gore predvođena selektorom i proslavljenim bh. nogometašem Farukom Hadžibegićem ostvarila je pobjedu na Kipru u prvom kolu Lige nacija rezultatom 2:0.

Crna Gora je već u prvom poluvremenu nagovijestila dobro izdanje budući da su kontrolisali utakmicu, imali dosta veći posjed lopte te često i opasne šuteve ka domaćem golmanu.

Na pogodak su ipak morali čekati do pola sata prije kraja meča kada je Jovetić pogodio na asistenciju Raspopovića.

Sjajni Jovetić je u 73. minuti iskoristio dodavanje Hakšabanovića te udvostručio prednost Crne Gore, a ujedno postavio i konačnih 0:2.

Hadžibegićeva selekcija je tako na najbolji način otvorila takmičenje u Ligi nacija u Ligi C u kojoj je Luksemburg već ostvario pobjedu protiv Azerbejdžana.

Od utakmica koje su se već danas odigrale vrijedi izdvojiti i pobjedu Engleske na Islandu u triler završnici. Naime, Sterling je iz penala donio tri boda Englezima u 91. minuti, a u 93. Island je mogao do boda, ali Bjarnason nije iskoristio jedanaesterac.

Rezultati:

Island - Engleska 0:1 Sjeverna Makedonija - Armenija 2:1 Azerbejdžan - Luksemburg 1:2 Kipar - Crna Gora 0:2 Estonija - Gruzija 0:1 Gibraltar - San Marino 1:0