Potvrđeno
75

Faruk Hadžibegić je novi selektor Crne Gore

S. H.
Faruk Hadžibegić (Foto: D. S./Klix.ba)
Faruk Hadžibegić (Foto: D. S./Klix.ba)
Izvršni odbor Fudbalskog saveza Crne Gore izabrao je Faruka Hadžibegića za petog selektora seniorske reprezentacije.

Legendarni defanzivac Sarajeva, nekadašnji jugoslavenski reprezentativac, igrač Betisa, Sochauxa i Toulousea, kasnije trener brojnih klubova u Francuskoj i Turskoj, naslijedio je Ljubišu Tumbakovića koji je smijenjen prošlog mjeseca nakon što je iz političkih razloga odbio da vodi utakmicu s Kosovom, prenose vijesti.me.

Prije Tumbakovića (2016. - 2019.), selektori crnogorske reprezentacije bili su Zoran Filipović (2007. - 2009.), Zlatko Kranjčar (2010. - 2011.) i Branko Brnović (2011. - 2015.).

Hadžibegić će debitovati 5. septembra na prijateljskoj utakmici Crna Gora - Mađarska na stadionu Pod Goricom, a samo pet dana kasnije čeka ga i prvi kvalifikacioni duel, kada u glavom gradu Crne Gore gostuje Češka.

Čeka ga težak posao, jer "Hrabri sokoli" nakon četiri kola imaju dva boda i s Bugarskom dijele posljednje mjesto u grupi A kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Hadžibegić, koji ima 61 godinu, kratko je 1999. godine vodio reprezentaciju Bosne i Hercegovine, a sjedio je na klupi brojnih drugih klubova.

Novi crnogorski selektor bit će zvanično predstavljen na konferenciji za novinare sutra u 13 sati u Kući fudbala.