Prvi na tabeli
18

Fantastični Vrančić nastavio briljirati u Championshipu, ali zbog povrede napustio igru

Piše: K. H.
Mario Vrančić
Mario Vrančić
Povremeni reprezentativac BiH u nogometu Mario Vrančić asistirao je u pobjedi Norwicha protiv Ipswicha rezultatom 3:0 u meču 31. kola engleskog Championshipa, a zbog povrede izašao je iz igre u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena.

Kanarinci su u vodstvo stigli već u drugoj minuti kada je Hernandez koristi asistenciju Vrančića i pogađa za 1:0. S ovom asistencijom, Vrančić je učestvovao u sedam od posljednjih osam pogodaka koje je postigao lider Championshipa.

Bh. nogometaš tako je potvrdio fantastičnu formu u kojoj igra, a podsjećamo, on je nedavno u derbiju protiv Leedsa postigao dva pogotka. Za sjajne igre u mjesecu januaru, Vrančić je dobio priznanje za najboljeg igrača Championshipa u prvom mjesecu 2019. godine.

Ipak, zbog povrede koju je doživio pred kraj prvog poluvremena Vrančić je izašao iz igre, a u nastavku je Norwich postigao još dva pogotka preko Pukkija koji je sada s 20 pogodaka drugi strijelac lige. Vrančić je postigao sedam pogodaka i ima pet asistencija. Stepen povrede će biti poznat u narednim danima.

Norwich je ovom pobjedom ostao na prvom mjestu sa 60 bodova, dva više od Leedsa i pet više od Sheffielda koji je na trećem mjestu.