3. kolo Bundeslige
18

Fantastični Haaland i Reyna vodili Borussiju do pobjede, poraz Koelna u derbiju Rajne

F. Z.
Haaland i Reyna vodili Borussiju do pobjede (Foto: EPA-EFE)
Haaland i Reyna vodili Borussiju do pobjede (Foto: EPA-EFE)
Pet utakmica trećeg kola njemačke Bundeslige odigrano je danas, a nogometaši Borussije Dortmund slavili su na domaćem terenu protiv Freiburga rezultatom 4:0.

Domaćin je došao do vodstva u 31. minuti susreta, a strijelac je nakon asistencije Reyne bio Haaland. Ostalo je nakon prvih 45 minuta u Dortmundu 1:0 za domaće.

Do dva gola prednosti Borussija je došla u 47. minuti susreta, a strijelac je nakon nove asistencije Reyne bio Can. Treću asistenciju na današnjoj utakmici Reyna je upisao u 66. minuti susreta, a svoj drugi pogodak, a treći za Borussiju postigao je Haaland. U 92. minuti susreta konačnih 4:0 postavio je Passlack nakon asistencije Haalanda.

Eintracht iz Frankfurta dočekao je danas na svom terenu Hoffenheim, a susret je završen pobjedom domaćih rezultatom 2:1. Jedini pogodak za goste postigao je Kramarić, dok su za domaće pogađali Kamada i Dost.

Koeln je u derbiju Rajne poražen na domaćem terenu od Borussije M'Gladbach rezultatom 3:1. Gosti su poveli preko Pleae u 14. minuti susreta, a samo dvije minute kasnije na 2:0 povisio je Lainer. U 56. minuti susreta Stindl je pogodio s bijele tačke za tri gola prednosti Borussije. Jedini pogodak za domaće postigao je Elvis Rexhbecaj u 84. minuti susreta.

Werder je na domaćem terenu slavio protiv Arminije Bielefeld rezultatom 1:0, dok su Stuttgart i Bayer Leverkusen odigrali duel bez pobjednika. Susret je završen rezultatom 1:1.

Tabela: