Serie A
2

Fantastični golovi obilježili Juventusovu pobjedu u Genovi, Pjanić asistirao

N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Juventusa pobijedili su na Luigi Ferrarisu u okviru 29. kola Serije A ekipu Genove rezultatom 3:1 te su tako došli do šestog uzastopnog ligaškog trijumfa.
Iako je Stara dama u prvom poluvremenu propustila nekoliko dobrih prilika, nisu uspjeli zatresti mrežu domaćina, koji s druge strane nije uputio niti jedan udarac ka Juventusovom golu u prvih 45 minuta.

Juventus je u vodstvo došao u petoj minuti nastavka kada je Dybala samouvjereno ušao u šesnaesterac i sam završio akciju za 0:1.

Sedam minuta kasnije reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić dodaje do Ronalda, koji se sjurio ka šesnaestercu Genove i potom uputio pravu bombu koju golman nije uspio odbraniti.

Utakmica je bila riješena u 73. minuti kada je Costa postigao još jedan fantastičan pogodak za 0:3. Počasni gol za domaće nakon konfuzije u odbrani Juventusa postigao je Pinamonti.

Pjanić je u redovima pobjedničke ekipe igrao do 74. minute.

Juventus je i dalje prvi u Seriji A s četiri boda više u odnosu na drugoplasirani Lazio, dok je Genova samo jedno mjesto iznad opasne zone na 17. poziciji.

Tabela: