Turska Superliga
254

Fantastični Edin Višća strijelac i asistent u pobjedi Bašakšehira, igrao i Hajradinović

Piše: K. H.
Edin Višća
Edin Višća
Ekipa Bašakšehira upisala je važnu pobjedu u meču 19. kola turske Superlige protiv Kašimpaše na domaćem terenu rezultatom 2:0.

Ekipa za koju igraju dva bh. reprezentativca - Edin Višća i Riad Bajić, upisala je 12. pobjedu u sezoni te su tako ostali na prvom mjestu sa šest bodova više od aktuelnog prvaka Galatasarayja.

Prvo poluvrijeme proteklo je u dominaciji Bašakšehira, ali iz nekoliko dobrih situacija nisu uspjeli postići pogodak i doći u vodstvo. Ipak, igrala se 42. minuta kada je veliko pojačanje ovog kluba Robinho dodao loptu do Višće, a krilni napadač reprezentacije BiH silovitim udarcem matira gostujućeg golmana i postiže osmi pogodak u ovoj sezoni.

U drugom poluvremenu domaći tim je mirno kontrolisao stečenu prednost, a konačnih 2:0 postavio je Elija u 84. minuti kada je iskoristio asistenciju najboljeg igrača Bašakšehira Edina Višće.

Za Kašimpašu je u ovom meču igrao i potencijalni bh. reprezentativac Haris Hajradinović koji je nedavno stigao iz Osijeka, a na terenu je proveo prvih 45 minuta.