Bundesliga
130

Fantastični Demirović postigao dva gola u bavarskom derbiju, ali Bayernu idu bodovi

D. P.
Demirović igra u životnoj formi (Foto: Screenshot)
Demirović igra u životnoj formi (Foto: Screenshot)
Nogometaši Bayerna upisali su vrlo vrijednu pobjedu u bavarskom derbiju na gostovanju Augsburgu, a rezultat je glasio 3:2 u korist aktuelnih prvaka Njemačke uz dva gola reprezentativca BiH Ermedina Demirovića.

Bayern se dosta muči u posljednje vrijeme s igrom pa mu je trebala jedna nešto lakša pobjeda, no i danas su se mučili, ali ostvarili bitna tri boda.

Minhenski velikan je do vodstva došao u 23. minuti kada je pogodio mladi Aleksandar Pavlović, kome je to i prvijenac u dresu Bayerna. Do odlaska na odmor lijep gol je postigao Alphonso Davies i tako je poluvrijeme završeno rezultatom 2:0 u korist Bayerna.

Na startu drugog dijela na scenu je stupio sjajni reprezentativac Bosne i Hercegovine Ermedin Demirović, koji je u 52. minuti lijepo glavom pogodio za smanjenje prednosti Bayerna.

Gol pogledajte ovdje.

To je za Demirovića deveti gol u sezoni Bundeslige, a ima i šest asistencija, čime je u potpunosti opravdao kapitensku traku, koja mu je dodijeljena prije početka sezone i potencijalno najavio transfer u još veći klub tokom ljeta.

Harry Kane je 23. golom u sezoni povisio vodstvo Bayerna na 3:1 u 58. minuti i tada se činilo da će gosti doći do još jednog laganog trijumfa.

No, u završnici prava drama. Domaći su dobili dva jedanaesterca, prvi je promašio Sven Michel, a onda je u 94. minuti drugi jedanaesterac za domaće na meču izveo Demirović i postigao novi gol.

Demiroviću je to 10. gol u sezoni. Ipak, njegova dva pogotka protiv velikog Bayerna nisu bila dovoljna da Augsburg osvoji makar bod. Ovom pobjedom Bayern je stigao na samo bod zaostatka za vodećim Bayerom iz Leverkusena, no čuveni Apotekari tek trebaju odigrati svoj meč ovog kola u nastavku programa, a rival će biti Monchengladbach.

Drugi gol Demirovića pogledajte ovdje.

Rezultat i strijelci:

Augsburg - Bayern 2:3 (Demirović 52', 90+4' / Pavlović 23', Davies 45+5', Kane 58')

Tabela: