Premijer liga BiH
128

Fantastični Brandao s dva pogotka u finišu meča spasio Velež poraza kod Mladosti

N. K.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: E. M./Klix.ba)
Nogometaši Mladosti i Veleža podijelili su bodove u Doboju kod Kaknja u okviru 12. kola Premijer lige BiH odigravši neriješeno 2:2, iako su domaći imali veliku prednost do pred sami kraj meča.

Početak utakmice pripao je domaćoj ekipi koja je u 16. minuti i došla do vodstva. Strijelac je bio Fanimo koji je sjajnim udarcem matirao Bobića za 1:0.

Već u 28. minuti Mladost je udvostručila vodstvo nakon odlično odigranog kontra napada. Hiroš je na kraju pogodio nakon što je zajedno s Fanimom izigrao kompletnu odbranu gostiju. Ujedno je 2:0 bio i rezultat prvog poluvremena.

Velež je u nastavku meča pokušavao smanjiti rezultat i pokušati doći do boda, a veliku šansu propustili su u 72. minuti kada je Isaković spasio gol izbacivanjem lopte s gol-linije.

Inicijativa Rođenim se isplatila u finišu meča i to zahvaljujući fantastičnom Brandau. Prvo je pogodio nakon ubacivanja Behrama šest minuta prije kraja meča, a onda je u 89. minuti postavio i konačnih 2:2 nakon sjajne akcije.

Velež i Mladost su zadržali svoje pozicije na tabeli Premijer lige BiH. Velež je na 10. mjestu s 12 bodova, dok je Mladost poziciju ispod s tri boda manje.

Tabela: