Premijer liga BiH
4

Fantastični Bilbija još jednom heroj Zrinjskog, Plemići minimalno protiv žilave Mladosti

Piše: K. H.
Foto: R. D./Klix.ba
(Foto: R. D./Klix.ba)
Ekipa Zrinjskog porazila je Mladost minimalnim rezultatom 1:0 u meču 11. kola Premijer lige BiH na stadionu Pod Bijelim brijegom, a heroj Plemića opet je bio Nemanja Bilbija.

Zrinjski je od početka krenuo ofanzivno prema golu gostiju iz Doboj-Kaknja, ali iz terenske inicijative nisu uspjeli napraviti pravu priliku u uvodnim minutama meča. Prvi šut bilježimo u 17. minuti kada udarac Boje odlazi pored gola, a prvi šut prema golu Velića uputio je Bilbija u 35. minuti. Ipak, nije bilo promjene rezultata.

Najbolju priliku za Zrinjski u prvom poluvremenu imao je Bilbija u 39. minuti kada je sjajno šutirao iz slobodnog udarca, ali je lopta otišla tik pored desne stative.

Početak drugog poluvremena donosi pogodak Mladosti u 50. minuti, ali je Atajić ipak bio u nedozvoljenoj poziciji, a četiri minute nakon toga Bilbija je pogodio prečku nakon odličnog centaršuta Bekrića.

Zrinjski je nakon toga bacio sve karte u napad, bili su puno bolji protivnik na terenu, prilike su se redale ispred gola Mladosti, a onda u 80. minuti Bilbija fantastično pogađa iz slobodnog udarca te postiže osmi pogodak u ovoj sezoni.

Do kraja meča nije bilo prilika, a ni pogodaka, pa je Zrinjski upisao novu minimalnu pobjedu kojom ostaje u vrhu tabele.