Zmaj blista u Engleskoj
1.5k

Fantastični Ahmedhodžić dao dva nova gola za Sheffield i doveo Oštrice na vrh Championshipa

D. P.
Ahmedhodžić je veliki heroj navijača (Foto: Twitter)
Ahmedhodžić je veliki heroj navijača (Foto: Twitter)
Bosanskohercegovački reprezentativac Anel Ahmedhodžić igra u fantastičnoj formi za Sheffield United, a večeras je postigao dva gola u pobjedi rezultatom 4:0 nad Readingom.

Ahmedhodžić je zaludio navijače već u prvim utakmicama odličnom igrom u defanzivi, a u uvodnim duelima postigao je gol i asistenciju.

Danas je i to nadmašio. Iako je stoper, bh. reprezentativac je postigao čak dva pogotka u pobjedi nad Readingom.

Prvo je u 46. minuti sjajan volej uhvatio nakon kornera. Taj gol bio je za 2:0, a onda se upisao u strijelce i pred kraj utakmice.

Prvi gol pogledajte OVDJE!

U 81. minuti dug napad imao je Sheffield, Olivier Norwood je odlično centrirao sa strane, a Ahmedhodžić glavom pogađa za 4:0.

Drugi gol pogledajte OVDJE!

Novi heroj navijača kultnog kluba iz grada kolijevke nogometa je tako došao do učinka od tri gola i asistencije, uz nekoliko clean sheetova. Poveo je svoj Sheffield na vrh tabele i prvo mjesto na kojem žele i ostati na kraju pošto su prvi favoriti lige.

Kada je riječ o našem reprezentativcu, pitanje je trenutka kada će privući pažnju klubova iz najjače lige svijeta. O njemu i Premiershipu već se piše po Twitteru, a iz utakmice u utakmicu pokazuje da je prelazak u Sheffield United bio pun pogodak za razvoj karijere.

Rezultat i strijelci:

Sheffield United - Reading 4:0 (McBurnie 11', Ahmedhodžić 46', 81', Ndiaye 62')

Tabela:

Standings provided by SofaScore LiveScore