"Dobrodošao i sretno"
6

Fanimo pronašao prvi klub nakon odlaska iz Sarajeva, u Hrvatskoj najavio 15 pogodaka u sezoni

K. H.
Matthias Fanimo (Foto: Facebook)
Matthias Fanimo (Foto: Facebook)
Bivši nogometaš Mladosti iz Doboja kod Kaknja i Sarajeva Matthias Fanimo novi je igrač Slaven Belupa, a u izjavi za klupsku stranicu poručio je da u narednoj sezoni HNL-a želi postići 15 pogodaka.

Fanimo je u dosadašnjoj karijeri odigrao ukupno 155 mečeva, a prema zvaničnim podacima postigao je 45 pogodaka uz 24 asistencije.

"Matthias, dobrodošao i sretno!", poručili su iz Slaven Belupa.

Engleski internacionalac koji igra na poziciji krila u dosadašnjoj karijeri nastupao je za West Ham, Tranmere Rovers, Bishop’s St., Eastleigh, Margate FC, Dravu Ptuj.

Iako se posljednjih dana povezivao s odlaskom u Velež, na kraju je odluka pala na hrvatski HNL i tamo je potpisao ugovor sa Slaven Belupom.

U prvoj izjavi za klupsku stranicu rekao je da su mu lični ciljevi povratak na zeleni teren i što je moguće veći broj utakmica.

"Upoznat sam sa kvalitetom lige u Hrvatskoj, a prvi dojmovi kluba su sjajni. Čini se kao pravi porodični klub te sam obavio razgovore sa trenerom i direktorom koji su me u sve dobro uputili. Jako sam zadovoljan i veselim se biti ovdje. Lični ciljevi za ovu sezonu samo su vratiti se igranju i vratiti se golovima čim je prije moguće, nadam se da ću uspijeti postići 15 golova, a sve iznad toga bilo bi sjajno", rekao je Fanimo.

U dresu Sarajeva, što mu je ujedno bio i posljednji klub, Fanimo je odigrao ukupno 47 mečeva i pri tome postigao 15 pogodaka uz tri asistencije. Odlukom Upravnog odbora klub je u februaru sporazumno raskinuo ugovor s njim, a nakon obavljenih razgovora između kluba i igrača zaključeno je da daljnja saradnja nije moguća.