Nogomet
0

Fandel sudi finale Lige prvaka

FENA
Finalni susret nogometne Lige prvaka između Liverpoola i Milana, koji će se u srijedu igrati u Atini, sudit će Nijemac Herbert Fandel (43), a asistirat će mu Carsten Kadach i Volker Wezel. Četvrti sudija biti će Florian Meyer.

Fandel je koncertni pijanist koji u Kyllburgu na granici s Luksemburgom vodi muzičku školu. Suđenjem se počeo baviti 1979. godine, a utakmice Bundeslige vodi od 1996. godine. Dvije godine kasnije uvršten je na FIFA-inu listu sudija. Dosad nije vodio utakmice svjetskih i evropskih prvenstava, ali je prošle sezone sudio finale Kupa UEFA između Seville i Middlesbrougha.

"Izuzetna je čast, ali i odgovornost suditi finale Lige prvaka. Maksimalno sam miran i koncentriran za utakmicu", poručio je Fandel, koji je dosad sudio 17 utakmica elitnog nogometnog razreda te ukupno 69 međunarodnih utakmica. Milanu je sudio pet puta i Rossoneri su dobili svih pet utakmica, primivši samo jedan pogodak. Liverpoolu je sudio tri utakmice, od kojih su Redsi dvije izgubili, a jednom remizirali, ne postigavši ni jedan pogodak.