Ponovo je popularan
13

Fanatici Serije A pamte ga po razornosti: Danas polugo navija za jedan, a vodi drugi klub

D. P.
Lucarelli je postigao 120 golova u Seriji A (Foto: Instagram)
Lucarelli je postigao 120 golova u Seriji A (Foto: Instagram)
U doba kada se Serija A smatrala "nogometnom NBA" ligom, takmičenje je u svojim redovima imalo veliki broj istaknutih napadača. Jedan od njih je Cristiano Lucarelli, čovjek o kojem se u Italiji danas mnogo piše.

Među zaboravljenim junacima zlatnog doba Serije A je Cristiano Lucarelli. Ovaj nekada sjajni napadač, kojeg pamtimo po razornom udarcu i "rešetanju" protivničkih mreža, postigao je 120 golova u najjačoj Seriji A od svog nastanka.

Međutim, dugo ga nije bilo u medijima i mnogi su ga zaboravili. Sve dok se posljednjih sedmica interes za njegovim životom nije ponovo aktivirao.

Tome je doprinijelo to što bilježi nevjerovatne rezultate na klupi Ternane. Ovu ekipu doveo je do prvog mjesta u Seriji B potpuno senzacionalno i historijski plasman u elitni rang mogao bi se dogoditi iako niko ovaj tim skromnog budžeta i rostera tu niko nije zamišljao.

No, uporedo s tim, Lucarelli ne propušta utakmice voljenog Livorna, kluba u čijim je redovima postigao trocifren broj golova u karijeri.

Ali, Lucarelli ne bodri svoj voljeni tim iz VIP lože ili na mjestima predviđenim za proslavljene asove kluba. Naprotiv, zajedno s Livornovim ultrasima bodri klub s tribine za najvatrenije navijače.

Tako su ovog bivšeg italijanskog reprezentativca kamere zabilježile na utakmici odigranoj u nedjelju kako go do pasa skače zajedno s prijateljima s tribine. Dan prije savladao je Benevento sa svojom Ternanom i nastavio odličan put u Seriji B, a onda je u nedjelju bodrio Livorno i to na gostovanju.

Kako se ova dva kluba ne takmiče u istoj ligi, tako da nije problem to što jednu ekipu vodi, a drugu bodri čak i na gostovanjima unutar 24 sata.