Zadovoljstvo prodajom artikala
0

Fan shop FK Željezničar proslavio mjesec dana rada

Klix.ba
Ivica Osim i Rusmir Cviko (Foto: fkzeljeznicar.com)
Ivica Osim i Rusmir Cviko (Foto: fkzeljeznicar.com)
Fan shop fudbalskog kluba Željezničar ovih dana proslavlja mjesec dana iznimno uspješnog rada.

Iako je među navijačima Plavih klupska prodavnica nova pojava, već nakon mjesec dana rada opravdano se može reći da je pokretanje fan shopa bio pravi potez uprave kluba.

''Vrlo smo zadovoljni radom fan shopa koji je u prvih mjesec dana u potpunosti opravdao naša očekivanja. Odziv i interes navijača bio je izvrstan i ja im se samo mogu zahvaliti na čestim dolascima u shop. Ponuda je svakim danom sve bogatija ali osoblje fan shopa neće stati na dosadašnjim uspjesima te će za naredni period spremiti niz lijepih iznenađenja za naše vjerne navijače'', rekao ja za zvanični klupski portal direktor kluba Dželaludin Muharemović i dodao:

''Popuniti police shopa sa najavljenih 200 artikala nije bio jednostavan zadatak ali smo uz predan rad i pažljivo planiranje svakog koraka, došli do tog broja koji ćemo u vrlo skorom periodu i premašiti, a prema našim prognozama i uduplati. Intenzivno radimo i na projektu online shopa kako bismo našim simpatizerima i navijačima širom svijeta omogućili internet kupovinu. Premda je to vrlo kompleksan i težak zadatak, na dobrom smo putu da i taj važan segment funkcionisanja shopa uspješno privedemo kraju na radost Željovaca u svakom kutku planete'', kazao je Muharemović za fkzeljeznicar.com.

Već u prvih mjesec dana svog postojanja, fan shop je pronašao put do navijača Željezničara koji su vrlo zadovoljni asortimanom artikala koji se mogu kupiti u fan shopu. Negativnih komentara nema a posebno raduje oduševljenje fudbalera i legendi kluba koji su svakodnevni posjetioci Željo fan shopa. Tako su se već prvih dana, u Željinom dućanu mogli vidjeti sve fudbalere koji danas nose plavi dres grbavičkog kluba, a neki, poput Zajka Zebe, Mirsada Bešlije, Adnan Guše, Josipa Kvesića, Velibora Vasilić, Nermina Zolotića, Mirsada Ramića i Eldina Adilovića, već sada ne mogu zamisliti dan bez posjete shopu.

Tabor Plavih posebno raduju dolasci legendi kluba kojima je otvaranje fan shopa uljepšalo penzionerske dane. Česti su dolasci legendarnog centarfora Plavih iz 60-tih godina Miše Smajloviće, kao i Ivice Osime koji je prilikom posjete shopu, u sebi svojstvenom stilu prokomentarisao:

''Lijepo je ovo, kao da sam u Liverpoolu, na stadionu Evertona'', kazao je dobro raspoloženi Osim koji u posjetu shopu došao u pratnji supruge Asime.

Pored aktivnosti na što kvalitetnijoj ponudi fan shopa, fudbalski klub Željezničar u narednom će periodu pokrenuti i veliki projekt koji će navijačima i simpatizerima kluba pružiti mogućnost kupovine članskih karata. Članstvo u fudbalskom klubu Željezničar donijet će velik broj pogodnosti a posebno treba izdvojiti popust na određene artikle pri kupovini u fan shopu.

Željo fan shop otvoren je svakim danom od 10 do 18 sati a smješten je na ulazu na zapadnu tribinu stadiona Grbavica.