Trenutno najbolji golgeteri svijeta
131

Falcao najbolji, Džeko na drugom mjestu, Messi treći

Totalsport
Edin Džeko (Foto: AFP)
Edin Džeko (Foto: AFP)
Radamel Falcao, fantastični 26-godišnji kolumbijski nogometaš, nezaustavljivo trpa suparničke mreže i na početku nove nogometne sezone. Trenutno je apsolutno najbolji golgeter na svijetu. Iza njega je bh. reprezentativac Edin Džeko.

U pet službenih utakmica ove sezone Falcao je zabio čak - osam golova. Ne zaboravljaju se dva hat-tricka, jedan Athletic Bilbau u Primeri, te onaj Chelseaju u Superkupu Evrope. Da nije samo inspiriran u klupskom dresu pokazao je Falcao i tokom dvije reprezentativne utakmice njegove Kolumbije. Zabio je i Urugvaju i Čileu.

Iza Falcaa se u ovom trenutku nalazi bosanski napadač Edin Džeko koji dosad daje 1.20 pogodak po utakmici. Ukupno je Džeko zabio šest golova u pet utakmica, s tim da mu kao najplodnija ostaje ona protiv Lihtenštajna kada je od osam bosanskih Džeko zabio tri. Time je postao i prvi strijelac Bosne i Hercegovine u povijesti. Naknadno je Latviji Džeko zabio još jedan.

Treći je na ovoj ljestvici Argentinac iz Barcelone Lionel Messi. Njegov je prosjek tačno gol po utakmici - sedam od sedam, a potom slijede još Gonzalo Higuain, Cristiano Ronaldo, Robin van Persie, Frank Lampard...