Stao u odbranu
39

Falcao: Messija žestoko optužuju jer je najbolji igrač na svijetu

Klix.ba
Messi i Falcao u duelu (Foto: EPA-EFE)
Messi i Falcao u duelu (Foto: EPA-EFE)
Nastupi Lionela Messija u Barceloni u proteklom desetljeću bili su bez premca i gotovo su nedostižni za bilo kojeg drugog igrača. Cristiano Ronaldo je bez sumnje njegov najveći rival u borbi za titulu najvećeg svih vremena, a dvojac je imao žestoke okršaje tokom nekoliko sezona u La Ligi.

Međutim, u dresu reprezentacije priča je drugačija. Messi se bori s Argentinom i još uvijek nije osvojio veliki trofej, a jedino s čime se može ponositi je zlatna medalja s Olimpijskih igara 2008. godine.

Messi je 2014. godine očajnički predvodio Argentinu na Svjetskom prvenstvu, ali ih je u finalu pobijedila Njemačka.

Kapiten je često kritikovan zbog neuspjeha njegove zemlje na velikim takmičenjima, ali južnoamerički rival Radamel Falcao vjeruje kako mu se nepravedno sudi jer je on najbolji igrač na svijetu.

"Ako Messi postigne pogodak, onda traže od njega dva. Ako postigne pogodak iz slobodnog udarca, reći će da živi zid nije bio pravilno postavljen. Ako Argentina izgubi, govorit će da je on kriv. To je cijena koju mora platiti kao najbolji igrač svijeta", rekao je Kolumbijac za Mundo Deportivo.

Falcao je u pravu. U 14 godina koliko igra za reprezentaciju, Messi je postigao 67 pogodaka u 131 utakmici, čineći ga najboljim strijelcem Argentine svih vremena. Bez obrzira koliko je dobar, ne može sve to učiniti kao pojedinac.

Messi sada ima 31 godinu i više nema šansu osvojiti veliki broj najjačih takmičenja, ali bez sumnje će se nadati da će prekinuti sušu ovog ljeta na Copa Americi. Međutim, Argentina je krenula na najgori mogući način porazom od Falcaove Kolumbije.

Golovima Rogera Martineza i Duvana Zapate srušili su Messija i društvo rezultatom 2:0, što znači da se Argentina sada suočava s težim zadatkom kako bi konačno osvojila trofej.