Andre Villas-Boas
0

"Falcao je čudesan, baš kao i ostatak mog tima"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Nakon 5-1 pobjede u prvoj polufinalnoj utakmici Evropske lige nad Villarrealom u Portu trener domaće ekipe Andre Villas-Boas naglasio je zasluge čitave svog tima.

"Bio je to vrlo dobar prvi korak prema finalu. Zabili smo 15 golova u tri posljednje utakmice nokaut-faze. To nije slučajno. To puno govori o talentu mojih nogometaša", rekao je 33-godišnji trener, novi "Mourinho" portugalskog nogometa.

Četiri gola u preokretu protiv Villarreala, koji je u prvom poluvremenu vodio 1-0, zabio je sjajni kolumbijski golgeter Radamel Falcao, dok je gol za 2-1 zabio njegov sunarodnjak Fredy Guarin.

"Falcao je čudesan igrač, baš kao što su ostali igrači u mojoj ekipi. Iako je riječ o fantastičnom golgteru, moram naglasiti da je ovu pobjedu izborio kolektiv."

Trenerska zvijezda u usponu, za koju se interesiraju mnogi ponajbolji evropski klubovi, i za kojeg je Portov predsjednik Pinto da Costa izričito nakon Villarreala naglasio kako ne ide nikuda iz Porta, naglasio je i to da njegov tim mora ostati na zemlji i maksimalno profesionalno dočekati uzvratni dvoboj na Madrigalu.

S druge strane, poraženi trener gostiju Juan Carlos Garrido kazao je da iznimno teško podnio potop svog tima na Dragauu.

"Teško smo poraženi i to je teško podnijeti. Vrlo smo razočarani i moramo dobro izanalizirati što je to pošlo po zlu u drugom poluvremenu utakmice. U prvom smo poluvremenu zaslužili dati više od samo jednog gola, jer imali smo još tri čiste prilike. Ključna je stvar bila što smo se suočili s rezultatom 1-1 umjesto 2-0 za nas. To je domaćinima dalo fantastično samopouzdanje, a nama donijelo greške."

Napadač Nilmar još uvijek nije izgubio vjeru: "U nogometu je sve moguće, čak i ono nemoguće. Znamo da će biti jako teško i gotovo nemoguće, ali pokušat ćemo u uzvratu nadoknaditi zaostatak."

Uzvratni dvoboj polufinala igrat će se sljedećeg četvrtka.