Fair-play za život: Sarajevske fudbalske sudije u humanoj misiji

Piše: Edin Isanović/Klix.ba
30.12.2015. u 21:02
150
9
Fair-play za život: Sarajevske fudbalske sudije u humanoj misiji
150
1/4
2/4
3/4
4/4
Udruženje fudbalskih sudija i instruktora Kantona Sarajevo nastavlja davno započetku praksu humano i društveno korisnih aktivnosti.
Ovaj put su pokrenuli lanac humanosti, organizovali su akciju darivanja krvi simobilčnog naziva "Fair-play za život".

Danas je oko 70 članova UFSIKS-a u Zavodu za tranfuzijsku medicinu FBiH na čelu sa predsjednikom Upravnog odbora Udruženja Ibrahimom Hasanbegovićem i članovima Salemom Prolićem, Džemalom Čalijom, Mustafom Tabakom, Seadom Hasanovićem, Mesudom Peljtom i Časlavom Šakotom darovalo krv.

Rukovodstvo Udruženja fudbalskih sudija i instruktora Kantona Sarajevo pokrenulo je akciju u želji da svoje, ali i ostale suce ispune osjećajem da su pomogli nekom pacijentu, djetetu ili novorođenčetu.

Na ovaj način "ljudi u crnom" žele podsjetiti sve druge ljude da fair-play i humanost nije samo sportska fraza koja se koristi na utakmicama, nego da treba postati životnio moto svima.

Ideja je nastala od Udruženja fudbalskih sudija i instruktora Kantona Sarajevo, a realizirat će se uz pomoć ostalih kantonalnih županijskih Udruženja sudaca u Federaciji BiH.

Nakon darivanja krvi prozvali su kolege iz Zeničko-dobojskog kantona da učine isto i produže lanac "Fair-play za život".


Komentari (9)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: