Dogovor veoma blizu
0

Fabregasa od Barcelone dijeli još šest miliona eura

Totalsport
Cesc Fabregas
Cesc Fabregas
Prema pisanju Marce, dogovor između Barcelone i Arsenala oko Cesca Fabregasa sve je bliže, no dvije strane još uvijek razdvaja iznos od šest miliona eura.

"Topnici" su, naime, ustrajni u traženju 40 miliona eura za svog kapitena, dok Katalonci zasad nude 34 miliona. Ostalih šest miliona žele platiti naknadno na šta londonski klub u ovom trenutku ne pristaje.

Od 34 miliona koliko je Barcelona spremna odmah platiti za nogometaša koji je poniknuo u njezinoj školi, 29 su klupski čelnici već i ranije nudili, a za dodatnih su pet miliona povećali ponudu nakon što je Fabregas sam pristao da mu se za toliki iznos umanji ukupna plata koju će primiti tokom trajanja ugovora.

AS također u srijedu navodi kako su stavovi Barcelone i Arsenala oko Fabregasa bliži nego ikada, ali i da bi se pregovori mogli otegnuti još neko vrijeme. Stoga se očekuje da će 24-godišnji vezni igrač napokon u subotu zaigrati za "topnike" u prijateljskoj utakmici protiv Benfice, nakon što je propustio klupsku turneju po Indoneziji, prijateljski dvoboj protiv Kölna i Emirates Cup, sve zbog prilično misteriozne povrede.

AS dodaje i kako je za četvrtak u planu snimanje službene Arsenalove fotografije za novu sezonu. U klubu navodno zbog "slučaja Fabregas" planiraju napraviti dvije fotografije, jednu na kojoj je kapiten katalonski nogometaš, a drugu na kojoj traku oko ruke ima Holanđanin Robin van Persie.