Lista želja Manchester Cityja
0

Fabregas prioritetet u idućem prelaznom roku

Totalsport
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Prebogati Manchester City sastavio je listu želja za predstojeći prelazni rok, a prvo mjesto na njoj zauzima Arsenalov kapetan Cesc Fabregas, piše u nedjelju News of the World.

"Građani" su navodno spremni srušiti britanski rekord u visini transfera, sve kako bi pobijedili Barcelonu u utrci za ponajboljim nogometašem Arsenala. Ulazak u posao je, piše NOTW, blagoslovio i vlasnik kluba, arapski šeik Mansour bin Zayed bin Sultan Al Nahyan.

Iako će ponuda Arsenalu u konačnici ovisiti o tome hoće li City osigurati četvrto mjesto u Premiershipu i plasman u Ligu prvaka, plan je da londonskom klubu za Fabregasa bude ponuđeno 50 miliona funti. Španski veznjak je više puta naglašavao kako namjerava ostati na Emiratesu, ali u Cityju se nadaju kako bi ga bogatom ponudom i plasmanom u Ligu prvaka mogli natjerati da se predomisli.

Svjesni su ipak kako posao neće biti nimalo lako obaviti premda su prošlo ljeto s Arsenalom dogovorili kupovinu Emmanuela Adebayora i Koloa Tourea. No, Fabregas je za "topnike" puno važniji igrač, tako da "građani" imaju i rezervne opcije. "Broj dva" na listi želja je Liverpoolov napadač Fernando Torres, dok je na trećem mjestu Barcelonin Zlatan Ibrahimović.

Od ostalih igrača koji su na meti Cityja, NOTW navodi kako je pri kraju posao oko dovođenja HSV-ova odbrambenog igrača Jeromea Boatenga, na popisu želja je i Benficin dvojac, Angel di Maria i David Luiz, a i dalje je aktivna mogućnost dovođenja Interova napadača Marija Balotellija.