Disciplinska komisija
0

Fabregas oslobođen optužbi zbog pljuvanja

Sarajevo-x.com
Cesc Fabregas
Cesc Fabregas
Disciplinska komisija Engleskog nogometnog saveza (FA) oslobodila je optužbi Arsenalovog kapitena Cesca Fabregasa zbog nedoličnog ponašanja na terenu.

Odnosi se to na incident koji je uslijedio po završetku Arsenalove 2-1 pobjede u ponovljenoj utakmici četvrtfinala FA Cupa (17. marta).

Premda nije igrao u tom susretu, Fabregas je svoje viđenje igre Hullovih nogometaša i vođenja momčadi navodno iskazao pljuvačkom koju je uputio u smjeru Briana Hortona, asistenta na klupi poražene momčadi.

Fabregas je od početka ove afere tvrdio da je nevin, te da nije nikad pljunuo pomoćnika Hullova trenera. The Sun navodi da se španski veznjak nije nikada pojavio pred Disciplinskom komisijom, ali da se očitovao po tom pitanju pismenim putem.

Hull je kao podršku cijelom slučaju predočio niz izjava klupskih dužnosnika i igrača, ali ne i video dokaz. Fabregas je tako izbjegao kaznu od dvije utakmice neigranja, dok će jedini kažnjen iz cijele priče izaći menadžer Hulla Phil Brown zbog neprimjerenih izjava.

The Sun piše kako bi ovakva odluka mogla biti veliki udarac za Hullovu momčad i koncentraciju njegovih igrača uoči posljednjeg, odlučujućeg kola Premiershipa (ove nedjelje) i domaćeg ogleda s Manchester Unitedom. Naime, uoči posljednjeg kola Premiershipa Hull se nalazi na 17. mjesta na tabeli, posljednjeg u sigurnoj zoni s tek bodom više od 18-plasiranog Newcastlea.