Joan Laporta
0

'Fabregas igra kao da je u Barceloni'

Totalsport
Otkako se španski nogometni reprezentativac Cesc Fabregas afirmirao kao vrsni nogometaš u Arsenalu, njegovo se ime konstantno spominje u kontekstu povratka u Barcelonu.

Arsenalov 22-godišnji kapetan je u juniorskim danima bio član Barcelone, ali nikada nije zaigrao za prvu ekipu. Arsenal ga je doveo 2003. godine kao 16-godišnjaka, a već u sezoni 2004/05. počeo je dobivati mjesto u prvom sastavu.

Fabregas se vrlo brzo afirmirao, a njegovo se ime u medijima redovno spominje uoči svakog prijelaznog roka u smislu povratka u Barcelonu. Sam Fabregas često je isticao da voli Barcelonu, ali i da je sretan u Arsenalu.

Ništa se nije promijenilo niti uoči predstojećeg zimskog prijelaznog roka. Mediji opet špekuliraju da će Fabregas navuči Barcelonin dres u transferu vrijednom 50 miliona eura.

  • Fabregas je nogomet naučio igrati u Barceloni, njeguje stil igre svojstven našoj ekipi. Međutim, mi moramo poštovati njegov klub i činjenicu da je Arsenalov igrač. Prijelazni rok još nije počeo, a i kada krene, o tom pitanjima u našem klubu odlučuje sportski direktor Aitor “Txiki” Begiristain, a ne mi u upravi kluba. Prema tome, zasad ne razmišljamo o eventualnim transferima. Nismo dobili od našeg sportskog direktora još nikakav prijedlog za eventualno ojačavanje tima. Dakako, Begiristain će istražiti tržište ukoliko se ukaže potreba za novim igračima – tvrdi Laporta.