Službeno postao član Barcelone
0

VIDEO / Fabregas došao po obećanu četvorku od Guardiole

Totalsport
Cesc Fabregas
Cesc Fabregas
Španski nogometni reprezentativac Cesc Fabregas i službeno je postao novo pojačanje katalonskog diva Barcelone. Potpisao je petogodišnji ugovor, a Barca je Arsenalu isplatila 29 miliona eura.

Španac je u ponedjeljak ujutro podvrgnut ljekarskom pregledu nakon kojeg je potpisao ugovor, te bi uskoro trebao biti predstavljen javnosti. Bivši menadžer Fabregasa, Arsene Wenger, također će održati press konferenciju u Londonu kako bi razgovarao o jednoj od najdugotrajnijih transfer saga u povijesti.

"Cesc je potpisao ugovor koji će ga vezati za Barcelonu do 2016. godine. U ugovoru mu je također otkupna klauzula u iznosu od 200 miliona eura", stoji na Barceloninoj službenoj stranici.

Gerard Pique i Carles Puyol još su dan ranije na svojim Twitter profilima najavili dolazak Fabregasa riječima: "Danas će biti dobar dan." Španac se tako vraća u klub iz kojeg je otišao kao 16-godišnjak, a tada mu je na odlasku u London sadašnji trener Barcelone, a tadašnji igrač, Joseph Guardiola rekao da će jednog dana on biti četvorka Barcelone (Guardiola je nosio broj 4 na dresu katalonskog kluba, baš kao i Fabregas u Arsenalu).

Španac bi mogao, ukoliko dokaže Guardioli da je fizički spreman, debitovati u velikom derbiju protiv Real Madrida u uzvratnoj utakmici Španskog Superkupa u srijedu.