Nogomet
0

Fabio Capello intervjuisao svog nekadašnjeg igrača Zlatana Ibrahimovića

Klix.ba
Švedski fudbaler Zlatan Ibrahimović dao je intervju TV stanici Fox Sports Italia, a razgovor je vodio legendarni italijanski stručnjak Fabio Capello.

Ibrahimović (35) se Capellu "otvorio" govorivši o Manchester Unitedu, Juventusu, Interu, Milanu, Pepu Guardioli i Paris Saint-Germainu.

Podsjetimo, ovaj dvojac je sarađivao dvije godine u Juventusu, a zanimljivo da je Ibrahimović u jednom razgovoru za engleske novine kazao kako je od Mourinha naučio više za dva mjeseca, nego u pet godina pod vodstvom Capella i Roberta Mancinija.

O toj izjavi ovoga puta nisu razgovarali, ali je Ibrahimović otkrio kako mu je Capello po dolasku u Juventus dao snimku s golovima Marca van Bastena.

"Rekli ste mi da igram slično kao Van Basten, ali da je on bolji od mene, ha, ha. Gledao sam snimku njegovih golova i pažljivo pratio kako postiže golove", priznao je Zlatan.

Nakon Juventusa i Intera, iduća stepenica bila je Barcelona pod vodstvom Pepea Guardiole.

"U početku je sve bilo dobro. Igrao sam, postizao golove. Ipak, Guardiola je ubrzo promijenio sistem igre, a ja sam izvisio. I danas mi to nije jasno. Guardiola me zvao svaki dan i nagovarao da preselim u Barcelonu, a kada sam potpisao preselio me na klupu. Nisam bio sretan i razlaz je bio jedina opcija", rekao je, između ostalog, Ibrahimović.