Engleska
0

FA pokrenuo disciplinski postupak protiv Mancinija

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Disciplinska komisija Engleskog nogometnog saveza (FA) pokrenula je postupak protiv talijanskog menadžera Manchester Cityja Roberta Mancinija.

FA se odlučio pozabaviti incidentom s kraja zaostale utakmice 2. kola Premiershipa u kojem je Everton kao gost savladao Manchester City 2-0, a u kojem su se istakli menadžeri oba kluba.

Nervoza Roberta Mancinija, kojem je poraz teško pao, kulminirala je pred sam kraj utakmice u kojoj se sjurio u Moyesov prostor i pokušao se hrvati za loptu koju je Evertonov menadžer uhvatio. Sudija utakmice Peter Walton reagovao je isključenjem obojice.

Nakon analize Waltonovog izvještaja, Disciplinska komisija odlučila je pokrenuti samo postupak protiv Mancinija, koji će se morati očitovati o ovom slučaju do 6. aprila, dok je Moyesu tek uputila pismo u kojem ga je"podsjetila i na njegovu odgovornost", iako nije pokrenula proces protiv menadžera Evertona.

David Moyes je, pak, u petak smirivao tenzije…

"Nije to bilo ništa vrijedno spomena, nemam nikakvih problema s Robertom. Već u tunelu, odmah nakon utakmice, Mancini je bio ljubazan prema meni i izvinjavao se za svoje ponašanje", tvrdi Moyes.