Nogomet
0

FA optužila Costu za neprimjereno ponašanje

Anadolija
Foto: EPA
Foto: EPA
Fudbalska asocijacija Engleske (FA) optužila je Chealseajevog napadača Diega Costu za neprimjereno ponašanje na meču FA Kupa sa Evertonom u subotu navečeR.

Španski reprezentativac je isključen u 84. minutu četvrtfinala FA kupa na "Goodison Parku" u kojoj je londonski klub rezultatom 2:0 eliminisan iz daljeg toka takmičenja.

To isključenje podiglo je veliku prašinu na Otoku jer, kad se pogledaju objavljeni snimci, čini se da je Costa veznjaka Evertona Garetha Barryja ugrizao za vrat.Iako su nakon meča obojica igrača demantovala da je španski reprezentativac pokušao ugristi Barryja, FA je ipak pokrenula postupak protiv napadača Chelseaja.

"Njegovo ponašanje, nakon što je dobio drugi žuti karton, okarakteriasano je neprimjerenim", navodi se u saopćenju FA. FA je također upozorio Costu da do srijede mora opravdati navodno nepriličan gest upućen navijačima Evertona prilikom izlaska sa terena na poluvremenu utakmice. Njegova automatska zabrana izgranja jednog meča zbog crvenog kartona, može biti produžena ukoliko se optužbe dokažu te ukoliko bude sankcionisan zbog pomenutog gesta.

Iako je Costa za nasrtaj dobio crveni karton, britanski mediji javljaju da bi kazna FA, zbog pokušaja ugriza, mogla biti žestoka. Podsjetimo da je zbog sličnog ispada na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, Luis Suarez kažnjen višemjesečnom zabranom igranja.