Nogomet
4

FA Cup: Tottenham u 97. minuti slavio protiv Wycombea, sigurne pobjede Chelseaja i Cityja

Piše: E. B.
Foto: AFP
Foto: AFP
Današnjim utakmicama nastavljena je šesnaestina finala FA Cupa, a na pragu velikog iznenađenja bio je Wycombe koji je izgubio u 97. minuti kod Tottenhama u gostima.

Nakon što je ranije danas Liverpool izbačen od Wolverhamptona, i Tottenham je bio pred opraštanjem od ovog prestižnog takmičenja, ali se uspio izvući.

Na White Hart Laneu je gostovao Wycombe i na poluvremenu je vodio sa 2:0 pogocima Hayesa iz 23. i 36. minute (penal).

Pochettino, koji je na teren poslao kompletno izmijenjen sastav u odnosu na onaj koji igra u Premiershipu, je na poluvremenu ubacio Janssena, a u 61. su na teren morali ući i Alli i Dembele. Nakon tačno sat vremena igre Son je smanjio na 1:2, a u 64. minuti Janssen je iz penala pogodio za 2:2.

Šest minuta prije kraja susreta Thompson je ponovo doveo goste u vodstvo od 3:2, a kada se činilo da će to biti i konačan rezultat, u 89. minuti Alli je pogodio za 3:3. Potpuni preokret Spursima donio je Son svojim drugim golom u sedmoj minuti sudijske nadoknade, iako je sudija produžio meč za šest minuta, za konačnih 4:3 i prolazak u osminu finala.

Chelsea, za koji je branio Asmir Begović, je rutinski savladao Brentford rezultatom 4:0. Pitanje pobjednika je bilo riješeno već nakon 21 minute igre.

U 14. minuti domaćina u vodstvo je doveo Willian iz slobodnog udarca, a u 21. minuti Pedro je pogodio za 2:0. I u drugom poluvremenu pala su dva pogotka. Najprije je na 3:0 povećao Ivanović u 69. minuti meča, a konačnih 4:0 postavio je Batschuayi iz penala u 81. minuti.

Manchester City je gostovao kod Crystal Palcea i slavio je sa 3:0. Golove za ekipu Pepa Guardiole postigli su Sterling u 43., Sane u 71. i Toure u 90+3. minuti meča.

Ni još dva premierligaša nisu imala problema. Burnley je sa 2:0 savladao Bristol City za koji je do 61. minute igrao Milan Đurić, dok je Middlesbrough sa 1:0 nadigrao Accrington.

U ostalim mečevima postignuti su sljedeći rezultati: Blackburn - Blackpool 2:0, Lincoln City - Brighton 3:1, Oxford United - Newcastle 3:0, Rochdale - Huddersfield 0:4.

Posljednji meč današnjeg programa igraju Southampton i Arsenal od 18:30 sati.