Nogomet
10

FA Cup: Liverpool, Newcastle i Southampton prošli u šesnaestinu finala

Piše: D. B.
Plymouth - Liverpool
U večerašnjim utakmicama FA Cupa plasman u šesnaestinu finala osigurali su Liverpool, Newcastle i Southampton.

Plymouth - Liverpool 0:1

U prvoj utakmici golova nije bilo, pa je u revanšu sve bilo otvoreno. Liverpool je poveo u 18. minuti golom Leive nakon asistencije Coutinha, pa su Redsi zahvaljujući njegovom pogotku na odmor otišli s minimalnom prednošću.

Iz drugog poluvremena svakako treba izdvojiti jedanaesterac koji je dosuđen u korist Liverpoola u 87. minuti, a koji je promašio Origi. Redsi su na kraju pobijedili s minimalnih 1:0 i tako prošli u šesnaestinu finala FA Cupa.

Newcastle - Birmingham 3:1

Newcastle i Birmingham su u prvom susretu remizirali 1:1, a Svrake su imale priliku izboriti plasman u šesnaestinu finala FA Cupa. Domaći su dobro počeli te su postigli vodeći pogodak već u 9. minuti. Strijelac je iz jedanaesterca bio Ritchie.

Igrala se 35. minuta kada je Gouffran povisio vodstvo Newcastlea na 2:0 i to je bio rezultat prvog poluvremena.

U nastavku utakmice, tačnije u 71. minuti, gosti su smanjili zaostatak pogotkom Cotterilla, ali je to sve što su mogli učiniti. Newcastle je do trećeg gola došao u drugoj minuti sudijske nadoknade utakmice preko Ritchieja, koji je postigao svoj drugi gol večeras, pa su se Svrake plasirale u šesnaestinu finala FA Cupa.

Southampton - Norwich 1:0

Prvi meč između Southamptona i Norwicha završen je bez pobjednika 2:2. U prvom poluvremenu uzvratne utakmice golova nije bilo, a u drugom je viđen jedan pogodak i to u mreži Norwicha, koji je u prvoj minuti sudijske nadoknade postigao Long. Southampton ide u šesnaestinu finala.