{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Evropski prvaci tokom Eura bili izloženi opasnosti

T
24.7.2012. u 17:04
2
3
Evropski prvaci tokom Eura bili izloženi opasnosti
2
Evropski prvaci tokom Eura bili izloženi opasnosti
Hotel Gniewino
Hotel Gniewino u Poljskoj, u kojem su uoči i tokom trajanja Evropskog nogometnog prvenstva boravili španski reprezentativci, izgrađen je bez valjanih geotehničkih dozvola.
Šokatna je informacija u španskim medijima objavljena u utorak, ubrzo nakon što je pronašla mjesto na poljskoj televizijskoj stanici TVN24. Poziva se na nalaz Poljske antikorupcijske agencije (CBA), koja je ustanovila da su investitor i izvođač radova falsificirali neophodne građevinsku i lokacijsku dozvolu da bi na vrijeme sagradili hotel na padinama brijega.

"Takvo je stanje ugrozilo živote i zdravlje mnogih ljudi", stoji u CBA-ovom izvještaju koje se našlo na stolu lokalnog Ureda državnog pravobranilaštva.

U njemu je također navedeno da je nezadovoljavanje građevinskih standarda moglo dovesti do rušenja ili urušavanja dijelova građevine.

Dobijene dozvole ograničavale su smještajni kapacitet na 150 osoba. Investitor je dao sagraditi hotel kapaciteta za 250 gostiju bez pozitivnog geološkog rješenja o potvrdi stabilnosti tla, smjestivši ga na kosinu bez riješenog rizika od klizanja.

Vlasnici hotela osudili su izvještaj kao štetan ustvrdivši da imaju svu potrebnu građevinsku dokumentaciju. Insistiraju da sigurnost ljudi koji su boravili u hotelu niti jednog trenutka nije bila ugrožena.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni izborom selektora nogometne reprezentacije BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: