Nogomet
142

Evropska liga: Puzigaća očekuje Norvežane, Bilbija i Velkoski uvjereni u prolaz u 3. pretkolo

Piše: D. B.
Nemanja Bilbija i Bojan Puzigaća
Nemanja Bilbija i Bojan Puzigaća
Osvajač Kupa BiH, ekipa Sarajeva, u 2. pretkolu Evropske lige će snage odmjeriti s pobjednikom duela norveškog Haugesunda i velškog Broughtona. U taboru tima sa Koševa ne očekuju lagan zadatak, ali su uvjereni u trijumf.

Nogometaš Sarajeva Bojan Puzigaća očekuje da će Haugesund biti protivnik u 2. pretkolu Evropske lige.

"Najvjerovatnije ćemo ići u Norvešku, jer su Norvežani bolji od Velšana. Neki će reći da imamo mnogo veće sanse od Haugesunda, ali su oni sigurno ozbiljna ekipa sa infrastrukturom i budžetom, tako da nam neće biti nimalo lako. Lično se nadam prolazu u 3. pretkolo. Odigrali smo dobru prijatejsku utakmicu i pobijedili Natron rezultatom 8:0, čime možemo biti zadovoljni. Sada imamo vremena da se još bolje uigramo do prve zvanične utakmice", izjavio je Puzigaća.

Napadač Bordo ekipe Nemanja Bilbija je pogodio mrežu Natrona u jučerašnjoj utakmici. On također ozbiljno shvata moguće protivnike u 2. pretkolu.

"Mogli smo i bolje i lošije proći. Učinit ćemo sve kako bi se upoznali s kvalitetima protivnika, trenutno se spremamo na Jahorini, odigrali smo i utakmicu kojom smo zadovoljni, tako da sam siguran da ćemo biti spremni za Evropsku ligu i da ćemo proći u 3. pretkolo", rekao je Bilbija.

Krste Velkoski
Krste Velkoski

Makedonski reprezentativac i sjajni napadač FK Sarajevo, Krste Velkoski, također je oprezan uoči 2. pretkola.

"Mogli smo i bolje proći, ali se ne žalimo. Mislim da ćemo igrati protiv Haugesunda. Neće nam biti lako, jer su u prednosti s obzirom da njihovo prvenstvo još traje, ali ćemo se dobro pripremiti i vjerujem da ćemo ostvariti prolaz dalje", kazao je Velkoski.

Prva utakmica 2. pretkola na rasporedu je 17. jula, a uzvratna, sedam dana poslije