Drugo pretkolo
29

Uživo / Evropska liga: Atalanta - Sarajevo 2:2

Piše: E. B.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nogometaši Sarajeva su u prvom meču drugog pretkola Evropske lige gostovali Atalanti iz Bergama, te su remizirali rezultatom 2:2. Tekstualni prijenos utakmice sa stadiona Mapei mogli ste pratiti na portalu Klix.ba.
  • Kraj utakmice. Atalanta i Sarajevo su remizirali rezultatom 2:2.

90+7' - Ušli smo u posljednju minutu. Još 60 sekundi dijeli Sarajevo od velikog uspjeha!

90+5' - Atalanta svim silama pokušava stići do pogotka. Bordo tim se sjajno brani.

90+1' - Još sedam minuta sudijske nadoknade!

86' - Musemić pravi i posljednju izmjenu. Tatar mijenja Šišića.

84' - Stanojević ulazi, teren napušta Halilović.

83' - Tumminello je ušao u igru umjesto Gosensa.

76' - Velkoski je dobio žuti karton.

75' - Izmjena u redovima domaće ekipe. Palomino je zamijenio Mancinija.

73' - Žuti karton za Stanojevića.

72' - GOOL!!! 2:2!!! Šišić!!! Handžić je ubacio loptu u peterca, Šišić se sjajno snašao između tri igrača Atalante i zakucao loptu u mrežu za poravnanje!

70' - Navijači Sarajeva su nakratko prekinuli susret ubacivši dvije baklje na teren blizu golmana Atalante Berishe. Susret je već nastavljen.

67' - GOOL!!! Handžić smanjuje na 2:1! Velkoski je poveo kontru, dodao do Adukora na desnoj strani, on ubacuje oštro na peterac, a Handžić iz voleja matira Berishu za 2:1!

66' - De Roon je požutio u redovima Atalante.

61' - Ahmetović je izašao. Handžić ga je zamijenio.

60' - Šta je sada Pavlović odbranio! Gosens je šutirao iz peterca, svi su vidjeli loptu u golu, ali je golman Sarajeva čudesno intervenisao i spasio svoj gol!

60' - Zapata je bio u prilici, ali Pavlović napušta svoj gol i sjajno reaguje u situaciji jedan na jedan!

59' - Barrow se sada obrukao! Odbrana Sarajeva je Gambijca pustila neometanog na petercu, a on iz voleja gađa izuzetno loše.

54' - Prva izmjena na utakmici. D'Alessandro je izašao, a ušao Zapata.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme.

  • Kraj prvog poluvremena. Atalanta vodi sa 2:0 pogocima Toloija i Mancinija. Sarajevo je primilo dva poprilično jeftina pogotka.

45+3' - GOOL!!! Nova gužva u kaznenom prostoru Sarajeva i ponovo Bordo tim prima pogodak iz peterca. Strijelac je Mancini.

43' - Kakav zicer za Atalantu je sada odbranio Pavlović! Gomez je sjajno prošao i izašao sam na njega, ali golman Sarajeva sjajno brani!

40' - Sarajevo dobro igra nakon primljenog pogotka. Atalanta i dalje napada, ali osim pogotka nisu napravili mnogo toga.

16' - Rahmanović je dobio žuti karton zbog prekršaja na centru nad De Roonom.

11' - GOOOL!!! Atalanta vodi! Odbrana Sarajeva je zaspala, nakon duge lopte Masiello prebacuje loptu do Toloija koji zabija sa metar.

10' - Atalanta, sasvim očekivano, napada od prve minute. Sarajevo se organizovano brani i za sata italijanska ekipa ne može ozbiljnije ugroziti Pavlovićev gol.

1' - Susret je počeo.

20:25 - Igrači obje ekipe izlaze na teren. Susret počinje za pet minuta.

20:15 - Sastav Sarajeva: Pavlović, Pidro, Hebibović, Mujakić, Dupovac, Rahmanović, Adukor, Halilović, Velkoski, Šišić i Ahmetović.

Atalantinih početnih 11 izgleda ovako: Berisha, Masiello, Mancini, Toloi, Hateboer, Pessina, De Roon, Gosens, Gomez, Barrow i D'Alessandro.

20:05 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobrodošli na tekstualni prijenos prve utakmice drugog pretkola Evropske lige između Atalante i Sarajeva. Susret se igra na stadionu Mapei u Reggio Emiliji, a počinje u 20:30 sati.