Ima li kraja?
18

Evropa ostala bez još jednog nogometnog čarobnjaka, Mahrez zvanično u Saudijskoj Arabiji

D. P.
Mahrez u novom dresu (Foto: Al-Ahli)
Mahrez u novom dresu (Foto: Al-Ahli)
Alžirski reprezentativac Riyad Mahrez novi je nogometaš saudijskog Al-Ahlija, potvrđeno je na zvaničnim stranicama oba kluba koji su učestvovali u ovom poslu.

Manchester City je prodao jednog od svojih najvećih majstora u timu, sjajnog krilnog napadača Riyada Mahreza. On je zvanično postao novi član saudijskog Al-Ahlija.

Mahrez (32) je od danas novi član brojne ekipe zvijezda koje su evropski zamijenili saudijskim nogometom. Odličnim uvjetima u ugovoru privukao ga je Al-Ahli, a i Manchester City je odlično prošao.

Novi prvak Evrope inkasirao je oko 40 miliona eura, što je lijepa cifra ukoliko se uzme u obzir da je Mahrez već u 33. godini i da Pep Guardiola podmlađuje ekipu, poziciju po poziciju.

Odlazak Alžirca u Saudijsku Arabiju još je jedan veliki gubitak za evropski nogomet nakon što su tamo otišli nogoemtaši poput Cristiana Ronalda, N'Goloa Kantea, Marcela Brozovića, Karima Benzeme, Roberta Firmina i još na desetine drugih.

Mahrez je u karijeri prikupio impozantnu kolekciju trofeja. Osvojio je Ligu prvaka, pet titula prvaka Engleske uključujući i onu senzacionalnu s Leicesterom te brojne kupove. No, izdvaja se i titula prvaka Afrike, što je najveći uspjeh s reprezentacijom Alžira.