Nastavio trenirati
17

Evra vuče auto i ne skida osmijeh s lica: Obećavam da ću se vratiti jači i bolji

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Francuski nogometaš Patrice Evra nastavio je s napornim treninzima uporkos činjenici da mu je UEFA izrekla zabranu igranja fudbala u narednih sedam mjeseci.

Podsjećamo, Evri su navijači Marseillea uoči utakmice protiv Guimaraesa u okviru Evropske lige uputili razne psovke, a bivši igrač Manchester Uniteda i Juventusa izrevoltiran ponašanjem neodgovornih pojedinaca prišao je jednom navijaču i udario ga nogom u glavu.

Zbog toga, čelnici Marseillea suspendovali su Evru, a nakon toga reagovala je i UEFA koja je izrekla kaznu od sedam mjeseci zabrane igranja fudbala, što nije demotivisalo ovog defanzivca koji je u Dubaiju već počeo s treninzima za sljedeću sezonu.

"Kakav dan, ponedjeljak je! Ponekad vam se život čini neizdrživo težak, ali morate se nastaviti smijati. Nemojte biti lijeni, ne znam šta vi radite, ali ja vučem auto. Obećavam da ću se vratiti jači i bolji nego prije. Vraćam se, vraćam se...", rekao je Evra u video snimku kojeg je postavio na svom Instagram profilu.

Pored toga što ne može igrati fudbal do kraja ove sezone, Evra je kažnjen i novčanom kaznom u iznosu od 10.000 eura, dok je Marseille zbog ponašanja gostujućih navijača u meču protiv Guimaraesa dobio kaznu u iznosu od 25.000 eura.