Veliko poštovanje
9

Evra o vremenu u Manchester Unitedu: Ferguson na samo jednog igrača nikad nije iskalio bijes

K. H.
Patrice Evra i Alex Ferguson (Foto: EPA-EFE)
Patrice Evra i Alex Ferguson (Foto: EPA-EFE)
Legendarni nogometaš Manchester Uniteda Patrice Evra otkriva da je Paul Scholes bio jedini igrač Crvenih đavola na kojeg Alex Ferguson nikada nije iskalio bijes, a prisjetio se i zanimljive anegdote iz 2012. godine kada ga je vratio iz penzije.

"Jedini igrač Manchester Uniteda koji nikada nije osjetio Fergusonov gnjev bio je Paul Scholes. Kada god bismo se mučili, šef bi nam rekao da njemu damo loptu... On je bio taj koji kontroliše igru, on je taj koji kontroliše tempo i bio je srce Manchester Uniteda", rekao je Evra za BetFaair.

Nakon toga, otkrio je kako je Ferguson napravio iznenađenje 2012. godine kada je Scholesa vratio iz penzije i stavio ga u prvu postavu u meču protiv Manchester Cityja.

"To je bila tajna do posljednje minute. Sjećam se da sam bio jedan od prvih koji je ušao u svlačionicu, pogledao sam sve oko sebe i vidio sam dres Scholesa. Nismo mogli vjerovati, ovo je bilo važnije od igranja utakmice. Ferguson nas je morao smirivati, govorio nam je da se fokusiramo, a mi smo vrištali", prisjetio se Evra pa nastavio:

"Bili smo tako sretni, nismo ni morali igrati utakmicu. To je razlog zašto govorim da je Ferguson najbolji menadžer u historiji, on je znao kakva će biti naša reakcija i kakav utjecaj će Scholes imati na ekipu. Pomogao nam je da vjerujemo u sebe i dobili smo veliko samopouzdanje od njega."

Scholes je u dvadesetogodišnjoj karijeri postigao ukupno 169 pogodaka, 155 u dresu Manchester Uniteda i 14 u dresu Engleske.