"Nemaju vođu ni karakter"
36

Evra: Igrači Arsenala su bebe, volio sam igrati protiv njih jer sam znao da ću pobijediti

D. B.
Patrice Evra
Patrice Evra
Nekadašnji nogometaš Manchester Uniteda Patrice Evra govorio je o ekipi Arsenala te je istakao da Topnici nemaju pobjednički mentalitet.

Za Evru su igrači Arsenala bili i ostali bebe, bez obzira na to što je prošlo deset godina.

"Zvao sam ih svojim bebama prije 10 godina i oni su još uvijek to, kad ih pogledam, pomislim da su moje bebe. To je istina, ne ponižavam ih kad to kažem. Izgledaju lijepo, ali ne i kao tim koji pobjeđuje. Igraju dobar nogomet, ali mi je uvijek bilo drago igrati protiv njih jer sam znao da ću pobijediti. Čak i kad je stigao Robin van Persie, prvog dana sam mu pružio ruku i rekao 'dobro došao u muški klub'. Na početku je bio uznemiren, ali mi je nakon mjesec rekao da sam u potpunosti bio u pravu", izjavio je Evra.

On smatra da se ništa nije promijenilo odlaskom menadžera Arsenea Wengera te da uprkos velikim igračima Topnici izgledaju slabo.

"Ne vidim nekog vođu ni karakter, izgledaju mentalno slabo. Imaju velike igrače poput Davida Luiza, Pierre-Emericka Aubameyanga i Alexandera Lacazettea, ali im je uvijek nešto nedostajalo. Matteo Guendouzi je igrao u sredini terena, ali je ranije igrao u drugoj ligi Francuske i nije igrao standardno. Sada je najbolji igrač u ovom timu. Poštujem Aubameyanga i Lacazzetta, ali ako oni ne postižu pogotke, Arsenal je u problemima. Ništa se nije promijenilo odlaskom Arsenea Wengera", završio je Evra.