Nogomet
0

Evra i Gallas saslušani u FFF-u

Totalsport
Francuski nogometni reprezentativci Patrice Evra i William Gallas u ponedjeljak su saslušani pred istražnom komisijom Francuskog nogometnog saveza (FFF). Tema ispitivanja bili su kontroverzni događaji unutar reprezentacije tokom nedavnog Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi.

 “Tricolori” su, podsjetimo, ispali u prvom krugu takmičenja s jednim osvojenim bodom, a debakl je upotpunjen haosom unutar ekipe. Najprije je iz reprezentacije potjeran Nicolas Anelka zbog navodnog vrijeđenja tadašnjeg selektora Raymonda Domenecha, a potom su preostali igrači bojkotirali sljedeći trening u znak protesta protiv izbacivanja napadača Chelseaja.

Bivši predsjednik FFF-a Jean-Pierre Escalettes ustanovio je komisiju koja je trebala istražiti razloge spomenutih incidenata, a Izvršni odbor FFF-a će u petak proučiti izvještaj o dosadašnjim rezultatima istrage.

Svoje su viđenje događaja u ponedjeljak dali Evra, koji je bio kapiten u JAR-u, te Gallas koji je u sjedište FFF-a došao u pratnji advokata. Ostali su igrači, navode francuski mediji, iskaze dali putem telefona.

Nijedan od 23 igrača koji su sudjelovali na SP-u se ne nalazi na popisu novog selektora Laurenta Blanca za prijateljsku utakmicu protiv Norveške, 11. augusta.