Nogomet
0

Euro 2008: Za hrvatske navijače 19.000 ulaznica

FENA
Za utakmice protiv Austrije, Njemačke i Poljske na Europskom nogometnom prvenstvu 2008. godine Hrvatski nogometni savez će dobiti ukupno 19.000 ulaznica.

Za uvodnu utakmicu protiv Austrije, koja će se 8. lipnja igrati u Beču HNS će dobiti 9.000 ulaznica, a za susrete protiv Njemačke (12.6) i Poljske (16.6) u Klagenfurtu po 5.000 ulaznica.

"Pokušat ćemo se izboriti za veći broj ulaznica. Očito je UEFA zbog sigurnosnih razloga smanjila predviđenu kvotu, pa se bojim kako naši zahtjevi neće biti prihvaćeni," istaknuo je glavni tajnik HNS-a, Zorislav Srebrić.

Svaki savez ima pravo na 20 posto ulaznica od kapaciteta stadiona, no UEFA je HNS-u za utakmice u Klagenfurtu dodijelila manje od 20 posto.

Ulaznice za utakmice u skupini prodavat će se po cijeni od 45 do 110 eura, a moći će se nabaviti isključivo preko HNS-a. Predbilježbe će trajati od 1. do 15. veljače, a jedna će osoba moći kupiti najviše četiri ulaznice. Prijave će se primati, putem interneta ili pismeno, a zatim će biti organiziran ždrijeb.

"Jedini izvor kupnje ulaznica je HNS," upozorio je "Ticket-office manager" Nikša Martinac, dodavši kako će se u siječnju odlučiti hoće li se ždrijebati sve tri utakmice u skupini ili svaka posebno.

HNS će ulaznice fizički dobiti najkasnije tri tjedna prije početka EP-a, a ako neki savez odustane od svojeg kontingenta, što je, doduše, malo vjerojatno, ulaznice će najprije biti ponuđene suparniku.